Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsoké lovasklub

gykit.jpg 

 Szia!

Ide várom az ötleteket a közös könyvvel kapcsolatban. Itt az általam kitalált tartalmat is megtalálod.

Tartalom: Eszter, Szandra, Alexa, Ricsi, Tomi és Krisztián alapítanak egy lovasklubot (Zsoké lovasklub), és a klubnak külön lovardát tartanak fent, ami Alexa szüleinek a birtokán van.  A Zsoké lovasklub nyári lovas táborokat tart, különféle versenyekre járnak, és persze a barátság is egyre erősebb lesz köztük.

Ha van hozzáfűzni való ötleted, akkor komiba írd le! 

JÓ LENNE HA HOZZÁSZÓLNÁTOK!

gykit.jpg

A könyv tartalmát a Gyerekek Könyvíró Társaságának tagjai találták ki, tilos lemásolni!

 gykit.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

folyt köv

Letti,2013.03.07 18:00

Ami még eszembe jutott, hogy azt is ki kellene találni az egyik megbeszélésen, hogy milyen hosszú legyen a könyv, mennyi ideig játszódjon, tehát egy évig tartson vagy pár hónapot írjon csak le stb., meg ha több ideig játszódik, akkor több részes legyen e a könyv, mert lehet, hogy akkor jobban megérné, ha több részes lenne, mert például ha gimnazistaként találkoznak újra, akkor az négy év és azt nem lehet egyetlen könyvbe sűríteni, de ez csak egy példa volt.

Re: folyt köv

Ronyy,2013.03.07 18:02

Oké, akkor majd hozd fel témaként!

folytatás

Letti,2013.02.25 16:59

Még annyi jutott eszembe, hogy az még megakaszt engem a további gondolkodásban, hogy iskolatársak legyenek vagy esetleg osztálytársak/évfolyamtársak vagy távoli kapcsolattartók, vagy általános iskolában ismerkedtek meg, vagy egy utcában/városban laknak, ilyesmi.
A szombat 2 nekem is jó, hacsak nem húzódik el az ebéd. Sajnos elő szokott fordulni :D

Re: folytatás

Ronyy,2013.02.25 17:23

Hát azt majd akkor közösen kitaláljuk Letti! De én úgy gondoltam, hogy még valamikor megismerik egymást oviban, aztán a gimiben találkoznak, megismerik egymást névről, és így.

Ötletem

Kristóf,2013.02.24 17:39

Lehetne valami olyan rész, hogy mondjuk ellopják az egyik lovat, és magánnyomozót fogadnak, aki kideríti, hogy egy 10en éves fiú lopte el a lovat azért, mert ő nem lehet a klub tagja a kora miatt. (ezt küldtem el Ronyynak emailban.

Re: Ötletem

Kristóf,2013.02.24 17:42

Amúgy egyet értek Lettivel a könyv felépítésével kapcsolatban. És szerintem a megbeszélés lehetne esetleg szombaton 2 körül, a facebookon.

...

Letti,2013.02.24 15:00

Kristóf, ha egyszer már kiírtad, akkor nem írhatná más ugyanazt, de azért kedves vagy a többiekkel meg velem is. Amúgy meg KÖZÖS könyv. Tehát arról is szól, hogy ami az egyik ötlete, arról a másiknak eszébe juthat valami más jó dolog. Így lesz közös a könyv. Mint a népmesék, úgymond "szájról szájra" terjed és úgy alakítjuk ki közösen. És egymás elképzeléseit egyberakva alkotjuk meg a könyvet. Azt hittem, hogy te ezt egyetemistaként tudod.
Szerintem először egy gyűlésen vagy egy közös Skype/MSN/Facebook beszélgetésen kéne kitalálnunk a könyv elkezdését, hogy hogy kezdődjön, ki legyen a főszereplő a klub tagjai közül, meg hogy hogy ismerkednek meg a lovasklub tagjai egymással miután megalapítják ezt a klubot. Azután ha ezt kifejtettük, akkor lehetne azt kitalálni, hogy mikor kezdődjön ez a könyv. Ősszel amikor a suli kezdődik? Vagy nyáron egy tábor alkalmával, amikor megismerkednek egymással? És még az jutott eszembe az elején, hogy először is azoknak a szereplőknek, akik főbb szereplők vagy az elején már szó van róluk, kitalálni és feljegyezni a szülinapjukat és a névnapjukat.
Nekem egyenlőre ezek az ötleteim vannak, még majd gondolkozom a dolgon és a szereplőkön meg az egész történeten, de ez attól is függ, hogy Ronyy, mit mondasz az ötleteimre és akkor olyan irányban folytatom a gondolkodást, meg persze a többiek véleménye is érdekel és kíváncsi vagyok, hogy ti hogy képzelitek el a könyvet! :)

Re: ...

Ronyy,2013.02.24 17:37

Én a könyv felépítésének folyamatában teljesen egyet értek. És mivel (kis gondolkozás után) úgy ítélem meg, hogy Lettinek igaza van, Kristóf, kérlek, hogy ezen túl az ötleteidet itt oszd meg!!! Azt rátok bízom, hogy mikor legyen ez a megbeszélés, de azt javaslom, hogy a hét végén valamikor. Mondjuk szombat délelőtt, vagy kora délután. De ezt már rátok bízom.

___

Bentecsik Kristóf,2013.02.24 11:51

Én majd emailban elküldöm, nem akarom, hogy ellopják...